Παρασκευή 24 Απριλίου 2009

ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΟΙ

Όταν ξεκίνησα το blog με παρότρυνση του αδερφού μου,είπα να φτιάξω μια κουζίνα να μαζευόμαστε και να χαλαρώνουμε. Είμαι άνθρωπος που μου αρέσει η πλάκα και ο χαβαλές,αλλά ορισμένα πράγματα με εξοργίζουν και τρελαίνομαι.Η περίπτωση φυσικά δεν είναι η μόνη.Τμήμα αναπηρικών συντάξεων στην οδο Πειραιώς. Τρία -τέσσερα γραφεία με γιατρούς(επιτροπές)και απέξω αναρτημένες οι λίστες με τα ονόματα.Μια γυναίκα με τον γιο της(ΑΜΕΑ)σε αναπηρικό καροτσάκι περιμένει υπομονετικά την σειρά της. Η ώρα περνά και το παλικαράκι 15 ετών περίπου αρχίζει να είναι ανήσυχο και να φωνάζει. Πολύ λογικό γιατί εμείς και δεν αντέχουμε την αναμονή πόσο μάλλον άτομα με ιδιαιτερότητες. Άνθρωποι που περιμένουν στη σειρά την παροτρύνουν να περάσει αλλά εκείνη αρνείται ευγενικά. Βλέπεται αυτοί οι άνθρωποι έχουν αξιοπρέπεια και δεν εκμεταλλεύονται καταστάσεις λόγω κάποιου <προβλήματος> που τους έτυχε. Κάποια στιγμή βγήκε ένας γιατρός και της είπε να περάσει και εκεί εγώ ρωτάω....Ρε ανεύθυνοι που κολλήσατε σε μια καρέκλα και τους νόμους τους βγάζετε όπως σας βολεύει αν ήταν το δικό σας παιδί θα περίμενε στην ουρά?Όχι γιατί εσείς έχετε τα φράγκα και κάνετε ότι γουστάρετε. Ξαναρωτώ γιατί αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να περνάνε τουλάχιστον τρεις φορές επιτροπή μέχρι να βγουν σε οριστική σύνταξη?Θα γίνει κάποιο θαύμα και θα γίνουν καλά? Θα μου πείτε ότι είναι και κάποιοι που προσπαθούν να βγάλουν <μαϊμού>συντάξεις. Λοιπόν εσείς δεν ξεκινήσατε το παιχνίδι και βγάζατε<μαϊμού>συντάξεις για να μην πάνε <κάποιοι >φαντάροι ή για να μην δουλέψουν ποτέ. Μιλάω ανεξάρτητα από κόμματα γιατί <κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια>κάντε κάτι για αυτούς που υποφέρουν. Ξέρω μας έχετε γραμμένους αλλά να ξέρετε θα τα πάρουμε μια μέρα στο κρανίο και θα σας πετάξουμε στη θάλασσα μαζί με τις καρέκλες. Άη σιχτίρ...


27 σχόλια:

eirini είπε...

Συμφωνώ απολύτως! Κάθε άνθρωπος πρέπει να βγαίνει από τα ρούχα του μ'αυτά που συμβαίνουν στην χώρα αυτή! Ρωτάς για το δικό τους το παιδί;;; Όχι, φίλε μου... το δικό τους παιδί δεν ανήκει α'αυτά του κατώτερου θεού... δεν κάνει καν τον κόπο να πάει από 'κει. Η σύνταξη έρχεται πετώντας στο σπίτι!
Για να μην μιλήσουμε για συμπεριφορές και ύφος... μην με κολάζεις τώρα! Να τους πάρεις και να τους κρεμάσεις είναι!

korinoskilo είπε...

βρε στρατο ... αυτους που βγαζουν μαιμου συνταξεις ... τους ξερουν ηδη .... δεν τους αφηνουν να περιμενουν στην ουρα...... γι αυτους που δεν εχουν .... αυτοι πρεπει να ταλαιπωριθουν .. μπας και τους λαδωσουν για να μπορεσουν να εξηπηρητηθουν...... ετσι εχουν τα πραγματα.
αμαν πια .... ετσι ειναι η σωστη σειρα:Ρ

καλησπερες

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

Άκου να σου πω εγώ μια ιστορία με τη μητέρα μου.Μου είπανε οτι επειδή η μητέρα μου είναι τυφλή μπορώ να πάρω επείδομα βοηθείας για γυναίκα να τη βοηθάει, το 1/2 της σύνταξης της.Πάμε λοιπόν στο γιατρό της επιτροπής και μας λέει: ναί, είναι τυφλή μα μετά απο τόσα χρόνια έχει γίνει και καταράχτης.Να κάνουμε αφαίρεση του καταράχτη πρώτα και μετά θα υπογράψω τη νέκρωση του νεύρου που είναι πίσω απο το καταράχτη.Δεν σου λέω τι τράβηξα να πάω τη μητέρα μου στο νοσοκομείο με καροτσάκιμια που είναι κατάκοιτη..δεν σου λέω τι ήθελα να του πω και απο ευγένεια δεν του είπα...το παράτησα έτσι το θέμα..και ούτε με απασχολεί πλέον..αυτό είναι το κράτος μας.

Unknown είπε...

α....καλαααά...και που είσαι ακόμα
βρε καλά τα λές....πότε θα τα πάρουμε και θα γίνει το έλα να δείς.....
νάσαι καλά στράτο....
εκμεκ..προτιμώ..σοροπιαστά δηλαδή...

stratos o ψήστης είπε...

η αλαζονεία αυτόν τον ανθρώπων eirini μου δεν έχει όρια. Περαστικά στον παππού

stratos o ψήστης είπε...

korinoskilo έχεις δίκιο μπέρδεψα την σειρά Φιλιά

stratos o ψήστης είπε...

αχτίδα το διάβασα και αυτό..ιστορίες καθημερινής τρέλας.
Ευχαριστώ για την πρόσκληση αν ανέβω θα περάσω.Περαστικά στον παππού.

stratos o ψήστης είπε...

homemade δεν θα αργήσει αυτή η ώρα!
και εγώ σοροπιαστά προτιμώ...

ΕΛΕΝΑ είπε...

Στράτο μου άστα να πάνε!!!
Σκηνές απείρου κάλλους!!
Καλό και όμορφο Σαββατοκύριακο να έχεις:)

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς όλα πια συνηθισμένα στο σήμερα.
Απλά θλιβερή ρουτίνα..


να σαι καλά Στρατο
όμορφα να περνάς

mia maria είπε...

Έχεις δίκιο σε όλα! Αυτό που με απασχολεί όμως είναι ότι όσο περνάει ο καιρός, αυτοί γίνονται περισσότεροι και όλοι εμείς λιγότεροι!

stratos o ψήστης είπε...

EΛΕΝΑ απείρου κάλλους δεν θα πει τίποτα .Καλημέρα να είσαι καλά.

stratos o ψήστης είπε...

Λένα καταστάσεις καθημερινές που όντως γίνονται ρουτίνα.Καλή σου μέρα.

stratos o ψήστης είπε...

Απ' τους λιγότερους όμως θα πάθουν τη ζημία big mama.Καλημέρα και να είσαι καλά!

Aza1 είπε...

Εγώ λέω να πάρουμε τους κλώστες όλοι στα χέρια και να ορμήξουμε...Δεν πιστεύω ότι φταίνε αυτοί με τα φράγκα μόνο.Μάλλον κι εμείς έχουμε μερίδιο ευθύνης και πρέπει να το αναλάβουμε.Άλλωστε αυτή η χώρα ήταν,είναι και θα παραμείνει χαοτική.Δυστυχώς...Την καλησπέρα μου!

Eleni Dafnidi είπε...

Στράτο αυτή η ιστορία με τις "καρέκλες" βρωμάει απ' όπου και να την πιάσεις. Το κακό ξέρεις ποιο είναι; Ότι ο άνθρωπος έχει ξεχάσει πως να ντρέπεται. Λίγη ντροπή θα μας έκανε πραγματικά καλό... Και μιλάω για όλους μας. Και γι' αυτούς που δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο, αλλά και για μας που το αφήσαμε να συμβεί.

stratos o ψήστης είπε...

Aza1

Eleni Dafnidi ίσως να έχουμε μερίδιο ευθύνης και εμείς ίσως να φταίμε που το αφήσαμε να συμβεί αλλά όταν κινδυνεύει η ζωή σου δεν σκέφτεσαι τίποτα απλά τους λαδώνεις. Εγώ βέβαια έχω διαφορετική αντίληψη και δεν μιλάω εκ του ασφαλούς γιατί έχω περάσει κάτι ανάλογο....Την καλημέρα μου να είστε καλά.

Sophia Kollia είπε...

Στράτο,
έχεις δίκιο αλλά..που να το βρεις!
καλημέρα

stratos o ψήστης είπε...

sofia ευχαριστώ πολύ
καλησπέρα καλώς ήρθες στην κουζίνα μου.

Aza1 είπε...

Προσωπικά Στράτο ούτε εγώ μίλησα εκ του ασφαλούς.Γράφω βάση συμβάντων και όχι υποθετικά.Μακάρι να μπορούσαμε να αλλάξουμε τα κακώς κείμενα του εαυτού μας.Από κει πρέπει να ξεκινήσουμε.Κι όλα θα άλλαζαν ως δια μαγείας.Την καλησπέρα μου!Να είσαι καλά!Και μην αλλάξεις για κανέναν και τίποτα...

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΣΩΣΤΑ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΣ.ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΜΕΡΙΚΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΕΝΝΙΟΥΝΤΑΙ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ.

ΑΝ ΔΕΝ ΒΑΡΙΕΣΑΙ ΕΧΕΙΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙΣ ΜΟΥΣΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΑΚΙ.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΒΕΒΑΙΑ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙΣ.ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ.

stratos o ψήστης είπε...

Καλή μου Aza1 δεν εννοούσα ότι εσύ μιλάς εκ του ασφαλούς για τον εαυτό μου μιλούσα. Να είσαι καλά φιλία!!

stratos o ψήστης είπε...

JK O SKROYTZAKOS ευχαριστώ πολύ ευπρόσδεκτη η πρόσκληση.Καλό απόγευμα.

Mousikoulis είπε...

Καλησπέρα καλώς σε βρήκα! Καλά τα λες φίλε Στράτο αλλά ποιος ακούει!
Τα λέμε και τα ακούμε μεταξύ μας τουλάχιστον να μην τα ξεχνάμε και εμείς! Χαρά στον έλληνα που ελληνοξεχνά!(αγαπημένο)

Και πάλι καλησπέρα!

stratos o ψήστης είπε...

Mousikoulis καλώς ήρθες.Σ' ευχαριστώ πολύ να είσαι καλά!

Benikos place είπε...

Εχεις απολυτο δικιο Στρατο, αυτα πρεπει και να λεγονται και να γραφονται, γιατι κακα τα ψεματα πολλοι απο μας δεν τολμουν να ανοιξουν το στομα τους και ετσι τα λαμογια αποθρασυνινται!
..και την δικη μου καλησπερα.

stratos o ψήστης είπε...

Kαλώς ήρθες Benikos place σ'ευχαριστώ πολύ.Καλό βράδυ.